Закрити мобільне меню
Пошук по сайту
UA EN
Захоплива мандрівка Китаєм впродовж цілого року
28.12.2020 Рецензії

Захоплива мандрівка Китаєм впродовж цілого року

Захоплива мандрівка Китаєм впродовж цілого року — так лаконічно можна описати серію книг «24 сезони колеса року».

Починається історія з того, як 6-річна Яя на день народження отримує календар. Весь наступний рік дівчинка дорослішатиме, спостерігатиме за природою та занотовуватиме власні відкриття. Вона дізнається дуже багато про навколишній світ: життя диких тварин, вирощування сільськогосподарських культур, рух зірок по небу, вірування предків, приготування традиційних страв...

Кожен розворот цих книг приховує якийсь сюрприз або завдання: записати найвищу та найнижчу температуру повітря, змайструвати поробку, пограти у гру, що розміщена просто в самій книзі. «24 сезони колеса року» розділені на чотири окремі частини: «Весна», «Літо», «Осінь» та «Зима». Завдяки цьому книги зручно використовувати для ротації на книжковій полиці й таким чином відзначати з дітьми початок нової пори року.

Книги «24 сезони колеса року» дають правдиві та зрозумілі відповіді на безліч питань: чому гриміть грім та з’являються веселки, коли квітують дерева, де зимують плазуни, для чого вирощують бавовну, що таке дні рівнодення, як ростуть лотоси та арахіс, чому кумкають жаби, навіщо люди збирають дикі овочі, коли достигають кавуни, як довго ховаються в землі личинки диких цикад, для чого господарі обрізають гілки на фруктових деревах і чому сніжинки мають так багато форм?

Неквапливий темп розповіді, привабливі ілюстрації, увага до деталей, глибокий зміст описів — все це робить книги цієї серії незамінними у Монтессорі-середовищі. Адже саме чесна інформація про навколишній світ, викладена зрозумілою мовою, та можливість практичного застосування дитиною набутих знань — то є серце космічної освіти Монтессорі.

Безумовно, такі книги, як «24 сезони колеса року» — велика естетична та пізнавальна розкіш.

Ольга Московська

Поділитися icon facebook share